Hvad koster en app er meget afhængig af hvilke funktioner og features den skal indeholde.

Skrevet d. 23. Oktober 2017 af Tommy Jepsen

Hvad koster en app?

En app koster alt fra 25.000 til 5.000.000. App prisen er meget afhængig af hvad appen skal indeholde og hvad den skal kunne.

Prisen bliver beregnet ud fra udviklingstiden det vil tage, og nu mere avanceret funktioner der er i appen, nu fyrere bliver den.

Hvad er en avanceret funktion?

Der er flere forskellige grader af funktionalitet.

1. Den første og nemmeste er om din app skal kunne snakke med en database? En app skal bruge en database når appen skal gemme og hente informationer såsom ved login eller opret en post i et forum.

  • Hvis den skal snakke med en database, kræver det et API og en database. Et API er mellem manden mellem din Database og din App.

  • Hvis der ikke er behov for at snakke med en database, skal den bare vise statisk informationer, og så kræver det ikke meget, men kun udviklingen af selve appen. Så falder prisen.

2. Den næste er om din app skal have speciel funktinalitet, som man ikke ser ofte i andre apps.

Det kan fx være en avanceret kalender, et hjul der kan dreje rundt som en menu, eller et filter oven på en video.

En ikke speciel funktionalitet er en liste med informationer, vise billeder, login og opret bruger og sådan nogle ting.

Nu mere speciel og "ualmindelig" den er, nu dyere bliver det for dig, da det kræver flere timer at udvikle

Hvad koster en app som Instagram?

Instagram har både meget simpel funktionalitet i form at vise billeder, og en meget speciel funktionalitet i form af at tage billeder/videoer og ligge et filter over dem.

Instagram er også en stor app med meget forskellig funktionalitet, men hvis tager udgangspunkt i at tage billeder, vise dem, logge ind og like billeder - og ikke stories og videoer og alt dette.

Så skal der designes appen, hvordan user-interfacet i appen skal se ud, og så skal der udvikles et API hvor man kan uploade billeder, logge ind, oprette bruger, like og kommentere. Derudover skal der sættes servere op, og endeligt udvikle selve appen - hvis vi starter med kun at sige til iOS.

Selve udviklingen af iOS appen - uden server opsætning, API og design - med den simple funktionalitet vil tage omkring 300 timer(Login, opret bruger, kommentere, liste af billeder, tage billede, upload billede, se og ændre profil). Hvis vi siger det så koster 500 kr. i timen, er det 150.000,00 kr.

Derefter kommer API og design oven i, som kan variere alt efter specifikationerne.

Få udviklet en app

Hvis du har en god idé og brænder efter at få udviklet en app, hører jeg gerne fra dig! Prisen afhænger af kravspecifikationen og timeprisen er altid noget vi kan snakke om. Jeg kan designe et user-interface til din app, udvikle et solidt API til din database og udvikle både din Android og iOS app.

Lad mig høre fra dig på tommy@tonsstudio.dk!

tons webdesigner logo
Tommy Jepsen github Tommy Jepsen dribbble Tommy Jepsen twitter Tommy Jepsen linkedin Tommy Jepsen mail